Detta är mitt go-to recept för fröknäcke! Knäckebrödet blir tunt, krispigt och allmänt perfekt! Att göra en sats med detta knäckebröd och en en stor skål med gubbröra är min signaturrätt oavsett högtid!
Detta recept ger ca. 3,5 bakplåtar med fröknäcke.
Total tid | Baktid | Prepptid |
80 min | 60 min | 20 min |
Ingredienser
- 4 dl majsmjöl
- 2 dl pumpafrön
- 2 dl linfrön
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl rapsolja
- 4 dl kokande vatten
- Flingsalt
Gör så här
- Förvärm ugnen till 150 grader (varmluft, sänk värmen något om du inte har varmluftsugn).
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Rör ner rapsoljan och det kokande vattnet tills allt är inkorporerat och du har en enhetlig men kladdig smet.
- Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Använd en sked för att skopa upp ungefär en tredjedel av smeten på bakplåtspappret.
- Placera ett andra bakplåtspapper ovanpå högen med smet och använd dina händer för att platta ut smeten över hela plåten så tunt du kan utan att det blir ”hål”. Kan vara lite varmt i början men det svalnar fort! Det är dock viktigt att arbeta ganska snabbt då smeten blir stelare och mer svårarbetad ju kallare den blir.
- Platta ut samtliga plåtar med knäckebröd och strö sedan genröst med flingsalt över dem.
- Grädda samtliga plåtar i ugnen i 60 min.
- När 60 minuter har gått stäng av ugnen och öppna ugnsluckan. Låt knäckebröden svalna i ugnen.
Sammanfattning
SEO TEXT OCH FINISHING NOTES
Ett svar till “Fröknäcke”
Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.